Κανόνες ασφάλειας

Χρήση Οικογενειακών Κανόνων

Παρακάτω σας δίνουμε ένα υπόδειγμα κανόνων χρήσης για κάθε οικογένεια. Οι κανόνες είναι εισηγήσεις που μπορείτε να αντιγράψετε, να αλλάξετε τους κανονισμούς, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας. Μόλις όλοι στην οικογένεια συμφωνήσουν να τηρούν τους κανόνες, κολλήστε τους πλάι σε κάθε υπολογιστή του σπιτιού, ώστε να παραμείνουν μια συνεχής υπενθύμιση για όλους.

Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου

☺   Συζητώ με τους γονείς μου για να μάθω τους κανόνες χρήσης του Διαδικτύου, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις τοποθεσίες που επιτρέπεται να επισκεφθώ, τι μπορώ να κάνω, πότε μπορώ να συνδέομαι στο Διαδίκτυο και για πόση ώρα μπορώ να παραμείνω συνδεδεμένος ( ___ λεπτά ή ___ ώρες).

☺   Ποτέ να μην αποκαλύπτω προσωπικά δεδομένα, όπως η διεύθυνση του σπιτιού, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση εργασίας των γονέων μου ή ο αριθμός τηλεφώνου, αριθμοί πιστωτικών καρτών ή το όνομα του σχολείου μου, χωρίς την άδεια των γονέων μου.

☺   Να ενημερώνω αμέσως τους γονείς μου, εάν δω ή λάβω κάτι από το Διαδίκτυο που με ενοχλεί ή νιώθω ότι με απειλεί. Σε αυτά συγκαταλέγονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακές τοποθεσίες ή ακόμη και κάτι στην τακτική αλληλογραφία με διαδικτυακούς φίλους.

☺   Ποτέ δε θα συμφωνήσω να συναντήσω κάποιον που γνώρισα στο Διαδίκτυο, χωρίς την άδεια των γονέων μου.

☺   Ποτέ δε θα στείλω φωτογραφίες δικές μου ή μελών της οικογένειάς μου σε άλλους, μέσω του Διαδικτύου ή με την τακτική αλληλογραφία, χωρίς την άδεια των γονέων μου.

☺   Ποτέ δε θα αποκαλύψω τους κωδικούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε κανέναν (ούτε και στους καλύτερούς μου φίλους), παρά μόνο στους γονείς μου.

☺   Θα φέρομαι σωστά όταν βρίσκομαι στο Διαδίκτυο και δε θα κάνω τίποτα που μπορεί να προσβάλει ή να εξοργίσει άλλους ή είναι παράνομο.

☺   Ποτέ δε θα μεταφορτώσω, δε θα εγκαταστήσω και δε θα αντιγράψω οτιδήποτε από δίσκο ή από το Διαδίκτυο χωρίς να πάρω άδεια.

☺   Ποτέ δε θα κάνω κάτι στο Διαδίκτυο που κοστίζει χρήματα, χωρίς την άδεια των γονέων μου.

☺   Θα ενημερώνω τους γονείς μου για τα ονόματα σύνδεσης και συνομιλίας στο Διαδίκτυο.